Портал образовательно-информационных услуг «Студенческая консультация»

  
Телефон +3 8(066) 185-39-18
Телефон +3 8(093) 202-63-01
 (093) 202-63-01
 studscon@gmail.com
 facebook.com/studcons

<script>

  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){

  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

 

  ga('create', 'UA-53007750-1', 'auto');

  ga('send', 'pageview');

 

</script>

Автоматизація виконання креслень в системі Автокад. Основні положення і принципи роботи системи Автокад. Система координат, що використовується в Автокаді. Засоби забезпечення точності побудов

Предмет: 
Тип работы: 
Контрольна робота
К-во страниц: 
48
Язык: 
Українська
Оценка: 
Тема 18. Автоматизація виконання креслень в системі Автокад. Основні положення і принципи роботи системи Автокад. Система координат, що використовується в Автокаді. Засоби забезпечення точності побудов
 
Система AutoCAD розроблена американською фірмою Autodesk на початку 80-х років і була спочатку орієнтована на існуючі у той час персональні комп'ютери (PC XT, PC AT без співпроцесора і т. п.). Вже ці, за нинішніми мірками слабкі, версії викликали інтерес у конструкторів і креслярів, що бажали автоматизувати свою працю хоч би в частині малювання на листі паперу.
Широке розповсюдження системи в Росії почалося з десятої версії, яка працювала в операційній системі MS DOS, існувала, як в англійському, так і російському варіантах (як, втім, і в інших національних модифікаціях). Ця версія була вже достатньо розвинена, оскільки команди можна було вводити з командного рядка або екранних, падаючих і графічних меню.
Одинадцята версія пройшла порівняно непомітно. Наступною популярною в Росії версією стала дванадцята, яка володіла діалоговими вікнами навіть у варіанті для MS DOS (варіант для Windows 3. 1 і Windows 95 теж існував, але не перекладався російською мовою). У ній з'явилося ще в 11-го версії «простір листа», що остаточно затвердив AutoCAD як просторову графічну систему, в якій. побудувавши тривимірний об'єкт, можна було вивести його види (проекції) в розташовані на полі листа вікна (видові екрани) в необхідному масштабі.
Тринадцята версія існувала відразу в двох варіантах (для MS DOS і Windows 95), причому на стадії інсталяції (установки на комп'ютер) можна було вибрати один варіант системи або встановити відразу обидва. Чотирнадцята версія, увібравши в себе нововведення тринадцятої, була зроблена компактнішою і швидшою, чим попередня. Вона була розрахована тільки на операційну систему Windows (Windows 95 або Windows NT), оскільки ця система де-факто вже стала загальновикористовуваною і встановлювалася на всі нові персональні комп'ютери.
У 1999 році почалося впровадження 15-і версії, якої, віддаючи дань моді, привласнили номер 2000. Ця версія стала черговим кроком вперед, як в простому двовимірному малюванні, так і в тривимірному моделюванні. Помітні зміни зазнали засоби управління висновком на плоттер (графічний пристрій) і принтер (пристрій друку).
Перші варіанти системи містили в основному інструменти для простого двовимірного малювання, які поступово, від версії до версії, доповнювалися і розвивалися. В результаті AutoCAD став дуже зручним «електронним кульманом». На мал. 1. 1 приведений приклад креслення, зробленого простими засобами системи.
 
CAPTCHA на основе изображений