Портал образовательно-информационных услуг «Студенческая консультация»

  
Телефон +3 8(066) 185-39-18
Телефон +3 8(093) 202-63-01
 (093) 202-63-01
 studscon@gmail.com
 facebook.com/studcons

<script>

  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){

  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

 

  ga('create', 'UA-53007750-1', 'auto');

  ga('send', 'pageview');

 

</script>

Транспортні аварії, поняття і сутність.Особливості транспортних аварій.Модернізація транспортної системи та її етапи

Предмет: 
Тип работы: 
Індивідуальне завдання
К-во страниц: 
24
Язык: 
Українська
Оценка: 
Зміст
 
Запровадження
Глава 1. Транспортні аварії, поняття і сутність
   1.1 Поняття аварії
   1.2 Особливості транспортних аварій (катастроф)
Глава 2. Особливості транспортних аварій 
   2.1 Аварії в автомобільному транспорті (ДТП)
   2.2 Аварії на залізничному транспорті
   2.3 Аварії на авіаційному транспорті
   2.4 Аварії на водному транспорті
Глава 3. Модернізація транспортної системи та її етапи
   3.1 Модернізація транспортної системи та її етапи
Висновки
Список використаної літератури
 
Запровадження
 
У Україні, як та інших розвинених країн, транспорт є одним із найбільших базових галузей господарства, найважливішої складовою виробничої й соціальної інфраструктури.
Транспортні комунікації об'єднують всі райони країни, що є необхідною умовою її територіальної цілісності, єдності, її економічного простору. Вони пов'язують країну зі світовим співтовариством, будучи матеріальної основою забезпечення зовнішньоекономічних зв'язків України її інтеграції глобальну економічну систему.
Вигідне географічне розташування країни дає можливість Україні отримувати значні прибутки від цих транспортних послуг, зокрема. від втілення транзитних перевезень розвинених країн за своїми комунікаціями.
Про місце і значення транспорту у вітчизняному народногосподарському комплексі свідчить також наявність його значної питомої ваги в основних виробничих фондах країни (2006 р.- 27,0%), істотна частка транспортних послуг у валовому внутрішньому продукті (2007 р. - 8%), інвестицій в розвитку галузей господарства (2006 р.- 10,4%) й у чисельності зайнятих ними працівників (2007 р. - 6,3%), соціальній та споживанні енергоресурсів, металу та низці інших важливих показників, характеризуючих країни.
Метою згаданої роботи є підставою розгляд сутності транспортних аварій та катастроф.
Виходячи із поставленої мети варто виокремити такі завдання:
-виділити сутність аварій та катастроф, критерії й тощо;
-розглянути види транспортних аварій та катастроф, їх причини, характеристики;
Нині будь-який вид транспорту представляє потенційну загрозу здоров'ю і життю людини. Технічний прогрес разом з комфортом і швидкістю пересування приніс і значну ступінь загрози.
Згідно з даними міжнародної статистики, головним винуватцем нещасних випадків є здебільшого не техніка, не організація праці, а сама людина, яка з тих чи інших причин не дотримувалась правил техніки безпеки праці, порушувала нормальне проходження трудового процесу, не використовувала передбачені засоби захисту та ін. Генеральний директор Англійського королівського об'єднання з попередження нещасних випадків Б. Янг стверджує, що 80 % усіх травм відбувається з вини потерпілих. Інші автори вважають, що вина людини може бути констатована у межах 60-90 % нещасних випадків. У деяких джерелах зазначають і вищі відсотки провини людини у нещасних випадках (95 % і навіть 99 %). При таких оцінках враховують різні критерії винуватості людини (винним може бути і конструктор, який створив недосконалу техніку, і механік, який погано виконав її профілактику, і сам працівник, який допустив помилку при підготовці техніки).
Тому виробничий травматизм на промислових підприємствах є проблемою психології (тобто також і психології). Йдеться про так званий людський фактор, який відіграє суттєву роль у профілактиці виробничого травматизму і дає цінний матеріал для вивчення причин травматизму, визначення основних напрямів профілактики нещасних випадків і аварій на виробництві.
У вересні 2013 року виникло 7 НС техногенного характеру, які розподілено на:
-НС на транспорті;
-НС унаслідок пожеж та вибухів.
За масштабами ці надзвичайні ситуації віднесено до місцевого (1 НС) та об'єктового (6 НС) рівнів.
Внаслідок НС техногенного характеру, що сталися у вересні 2013 року, загинуло 7 осіб та 38 - постраждало. Порівняно з вереснем 2012 року зафіксовано як зменшення кількості НС техногенного характеру (на 42%), так і кількості загиблих (на 36%) та постраждалих (на 14%) в них людей.
У вересні 2013 року, порівняно із серпнем 2013 року, кількість НС техногенного характеру збільшилася (на 16%), а кількість загиблих та постраждалих в них людей зменшилася на 71% та 51% відповідно.
Зменшення кількості таких НС, загиблих та постраждалих в них сталося, насамперед, за рахунок зменшення кількості НС, пов'язаних із пожежами у будівлях та спорудах житлового призначення.
Протягом вересня зареєстровано 4 НС об'єктового рівня на транспорті, що були пов'язані із аваріями на :
автомобільному транспорті - 2 НС;
авіаційному транспорті - 1 НС;
трубопровідному транспорті - 1 НС.
Внаслідок цих НС загинуло 4 особи та 36 - постраждало.
Ці НС сталися у Сумській, Черкаській, Івано-Франківській та Закарпатській областях і були пов'язані із:
-зіткненням міського маршрутного таксі "ГАЗ-Рута" та легкового автомобіля, "GEELY" у м. Суми. Внаслідок НС загинуло 2 особи та 20 госпіталізовано;
-зіткненням маршрутного автобусу "Богдан" з деревом поблизу с. Гуляйка Тальнівського району. Внаслідок НС постраждало 16 осіб;
-падінням та послідуючим загоранням двохмісного, одномоторного, спортивного літака "ZODIAC-601" у м. Коломия поблизу приватного житлового будинку на вул. Обертинська,25. Внаслідок НС загинуло 2 осіб, які знаходилися у літаку;
-розгерметизацією поблизу с. Руське Мукачівського району магістрального нафтопроводу "Дружба" та забрудненням нафтопродуктами каналу Полуй та річки Стара.
 
 
CAPTCHA на основе изображений