Портал образовательно-информационных услуг «Студенческая консультация»

  
Телефон +3 8(066) 185-39-18
Телефон +3 8(093) 202-63-01
 (093) 202-63-01
 studscon@gmail.com
 facebook.com/studcons

<script>

  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){

  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

 

  ga('create', 'UA-53007750-1', 'auto');

  ga('send', 'pageview');

 

</script>

Розробка інноваційного проекту з розширення спектра додаткових послуг підприємства туріндустрії

Предмет: 
Тип работы: 
Розрахунково-графічна робота
К-во страниц: 
21
Язык: 
Українська
Оценка: 
РОЗРАХУНКОВО-ГРАФІЧНА РОБОТА
 
з дисципліни „Інноваційні технології в туризмі”
 
на тему:
 
„Розробка інноваційного проекту з розширення спектра додаткових послуг підприємства туріндустрії”
 
Зміст
Вступ
1. Загальна характеристика підприємства тур індустрії
2. Характеристика проекту з розширення спектра додаткових послуг
3. Розрахунок економічних показників з організації заходів
4. Розрахунок показників ефективності проекту
Список використаних джерел
 
Вступ
 
Інноваційні технології – радикально нові чи вдосконалені технології, які істотно поліпшують умови виробництва або самі є товаром. Зазвичай мають знижену капіталомісткість, характеризуються більшою екологічністю й меншими енергопотребами.
Технології в галузі гостинності розвиваються стрімко. Це пов’язано з тим, що перед готельними підприємствами стоять два основні завдання: отримати більше клієнтів і зробити їх постійними відвідувачами. Здійснити ці завдання без інноваційних рішень неможливо, що потребує від готелів модернізації в технологіях, заощадження часу, грошей та енергії. Тому шлях до інноваційних технологій у готелі полягає в заощадженні природної енергії.
В умовах жорсткої конкуренції готелі змушені шукати нові шляхи підвищення привабливості та доступності своїх послуг. Недооцінка інноваційного управління в діяльності вітчизняних готельних підприємств призвела до зниження рівня їх конкурентоспроможності, порушення принципів і методів управління, зниження якості готельних послуг. Інновації виступають в якості стимулу для подальшого розвитку готельного бізнесу, дають змогу підприємствам не тільки займати лідируючі положення у своїх ринкових сегментах, але й відповідати світовим стандартам готельного обслуговування.
Метою даної роботи є систематизація і закріплення на практиці теоретичних знань з економіки та управління інноваційними процесами на підприємствах туріндустрії. Об’єктом дослідження є готель «Park Hotel «. Предмет – процес розширення додаткових послуг засобу розміщення.
Завданням цієї РГР є: охарактеризувати готель та його поточний фінансово-економічний стан, розробити проект розширення додаткових послуг, впровадження яких має за мету підвищення ефективності діяльності підприємства туріндустрії на основі розрахунку основних економічних показників та обґрунтувати вибір найбільш ефективного варіанта проекту з розширення додаткових послуг на основі порівняння показників економічної ефективності.
 
1. Загальна характеристика підприємства туріндустрії
 
Готельне підприємство „Park Hotel 4*” є товариством з обмеженою відповідальністю і розташоване за адресою: Харкiв, вул. Шевченко 79. Власну діяльність ТОВ „ Park Hotel ” розпочало 3 червня 2006 року. Підприємство надає послуги, які відповідають вимогам категорії «чотири зірки», що підтверджено сертифікатом відповідності UA6. 005. 00947-10.
Номерний фонд готелю складається з 93 комфортабельних номерів різних категорій: «Економ»; «Standard»; «Superior»; «Deluxe»; «Luxe».
У кожному номері є зручне ліжко, крісло, прикроватні тумбочки, письмовий стіл, шафа для верхнього одягу, багажна тумба, журнальний столик, косметичний столик та дзеркало, безкоштовний Wi-Fi та швидкісний кабельний Інтернет; персональний сейф; міні-бар; ТБ з плоским екраном; супутниковим телебаченням; телефон з прямим міжнародним доступом; індивідуальна система кондиціонування та опалення; душова кімната; санвузол; фен; набори міні-парфумерії; набори рушників.
У готелі є номери для курців і некурців.
Готель надає основні послуги, які входять в вартість проживання:
сніданок;
піднос багажу;
служба прийому та розміщення-цілодобово;
служба безпеки – цілодобово;
відділ бронювання;
номери для курців і некурців;
парковка;
банкомат;
міні-сейф;
послуга «З добрим ранком»;
доставка в номер кореспонденції;
виклик невідкладної меддопомоги;
виклик таксі;
щоденне прибирання номера;
безкоштовне відвідування тренажерного залу.
Готель надає перелік додаткових послуг, що надаються на платній основі:
конференц – обслуговування;
оренда ноутбука;
банкетне обслуговування;
кава-брейки;
бар;
ресторан;
над стандартні служби VIP;
послуги пральні, хімчистки, ремонт одягу;
індивідуальні та групові екскурсії;
телефонні міжнародні переговори;
замовлення трансферу;
замовлення оренди автомобіля;
замовлення міжміських переїздів;
бронювання квитків в театри, кінотеатри, музеї;
банний комплекс.
На першому поверсі готелю – ресторан (традиційні українські страви і вишукана європейська кухня) і бар. У ресторані – 40 посадочних місць і 60 місць в режимі фуршету.
Також у готелі є банний комплекс, в якому є сауна, турецький хамам, інфрачервона сауна, басейн, більярд.
Додаткові послуги банного комплексу:
Масажі: Класичний, турецький, мильний.
Скраби: Сольовий, кавовий, медово-сольовий, медовий.
Конференц-зал Park Hotel має місткість до 50 осіб. Конференц-зал обладнаний екраном, проектором, а також є фліпчарт і все це входить у вартість оренди конференц-залу.
Кімната переговорів розрахована на 16 осіб, спроектована за принципом круглого столу. Обладнана проектором, екраном, фліпчартом. Ідеально підходить для проведення нарад та ділових переговорів.
До послуг гостей готель «Park Hotel» пропонує тренажерний зал. Зал оснащений сучасним тренажерним комплексом, у відповідності з останніми спортивними тенденціями.
Кадровий апарат підприємства є укомплектованим і професійно підготовленим. Працівники провідних професій є висококласними фахівцями з вищою і середньою спеціальною освітою, із стажем роботи в цій системі 5 і більше років.
За звітний рік підприємство „ Park Hotel ” одержало чистий прибуток у розмірі 180 тис. грн. Клієнтський потік збільшився на 25% у порівнянні з базисним періодом, що є позитивним чинником у роботі підприємства. З урахуванням того, що готель „Park Hotel” розпочав свою діяльність нещодавно, попит на додаткові послуги
CAPTCHA на основе изображений