Портал образовательно-информационных услуг «Студенческая консультация»

  
Телефон +3 8(066) 185-39-18
Телефон +3 8(093) 202-63-01
 (093) 202-63-01
 studscon@gmail.com
 facebook.com/studcons

<script>

  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){

  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

 

  ga('create', 'UA-53007750-1', 'auto');

  ga('send', 'pageview');

 

</script>

Звіт про проходження навчальної практики на підприємстві (за матеріалами ТОВ "Епіцентр К")

Предмет: 
Тип работы: 
Звіт з практики
К-во страниц: 
30
Язык: 
Українська
Оценка: 
Зміст
 
1. Ознайомлення з підприємством
2. Закупівельна діяльність підприємства
3. Збутова діяльність підприємства
4. Технологія формування асортименту товарів
5. Організація торговельно-технологічних процесів. Викладка товарів
6. Рекламно-інформаційна робота
7. Документальне оформлення видачі і отримання товарів, основні форми розрахунків
Висновки
 
1. Ознайомлення з підприємством
 
Компанія «Епіцентр К» – це національна мережа сучасних будівельних гіпермаркетів, з широким асортиментом товарів та європейськими стандартами обслуговування. ТОВ «Епіцентр К» було зареєстровано 27серпня 2003року. Мережа гіпермаркетів «Епіцентр К» динамічно розвивається. На сьогоднішній день працює 31 гіпермаркет, з них 6 гіпермаркетів розташовані у м. Києві, інші у Західному регіоні України та Східному регіоні України.
В мережі гіпермаркетів «Епіцентр К» Ви знайдете все для будівництва, ремонту й декорування Вашого будинку або офісу. Товари представлені в різноманітних секторах: великі будівельні роботи, оздоблення ванної кімнати, облаштування дачі та засоби за доглядом присадибною ділянкою, декорації й оформлення, інструменти, електрообладнання тощо – всього білбше 100тисяч найменувань.
У гіпермаркетах «Епіцентр К» представлено товари як вітчизняного, так і іноземного виробництва. Товар поставляється у гіпермаркети як власним виробництвом, так і за допомогою співпраці з понад 1000 постачальниками продукції. Гіпермаркети «Епіцентр К» розраховані на всі категорії клієнтів і можуть задовільнити навіть найвишуканіше смаки покупців. Прогресивний менеджмент організації сприяє розвитку персоналу, кар’єрному росту й росту матеріального благополуччя всіх співробітників компанії.
Асортимент товарів:
Автотовари
Будівельні матеріали
Вироби з дерева
Вироби з металу
Деко (посуд, текстиль, подарунки)
Декор. Шпалери. Фарби.
Електротехніка
Епік – дитячі товари
Інструменти
Канцтовари
Меблі, кухні
Побутова техніка
Побутова хімія, особиста гігієна
Покриття для підлоги, плитка
Садовий центр
Організаційна структура 
 
2. Закупівельна діяльність підприємства
 
Забезпечення підприємства сировиною, матеріалами і комплектуючими виробами, основним устаткуванням і допоміжним обладнанням, своєчасна їх закупівля в необхідному асортименті, кількості і високої якості впливає на кінцеві результати діяльності підприємства. Особливо цей вплив відчувається в ринкових умовах, коли кінцеві результати діяльності підприємства залежать від кваліфікації, вміння, компетенції та ініціативи робітників закупівельного центру.
Закупівельним центром зазвичай називають сукупність осіб або груп осіб, які беруть участь у процесі ухвалення рішення про закупівлю. Учасники такого центру мають ряд загальних цілей (вони не завжди повністю збігаються) і розподіляють відповідальність за ризики, пов'язані з ухваленням рішення. Взаємодія усередині центру здійснюється, виходячи з ролі, які його учасники виконують у процесі закупівлі. Всі учасники центру або беруть безпосередню участь у процесі купівлі, або відповідають за результати діяльності фірми і тому тим або іншим чином беруть участь в ухваленні рішень про закупівлю.
Основні функції закупівельних центрів промислового підприємства:
– дослідження ринку сировини і матеріалів;
– визначення потреби в матеріально-технічних ресурсах;
– складання плану закупівель;
– вибір постачальників;
– складання угод з постачальниками, транспортними організаціями на поставку сировини і матеріалів;
– приймання матеріальних ресурсів на склади;
– встановлення ліміту на матеріали для цехів та оформлення документів для видачі в цехи;
– контроль за станом норм виробничих запасів;
– забезпечення зберігання матеріальних ресурсів;
– участь у виставках, ярмарках тощо.
Основною задачею управління закупівельною діяльністю виявляється здійснення закупки конкурентоспроможних товарів у відповідності до вимог та запитів потенційних споживачів і до договірних зобов’язань з привабливими, надійними постачальниками.
Маркетинг закупівлі – це маркетинг відносин, який поєднує в єдину систему конкретних виробників, оптову і роздрібну торгівлю з конкретними споживачами, де найбільш активну роль грає підприємство, яке здійснює закупівлю. Такий зв’язок являє собою новий тип взаємовідносин в каналі збуту, ініціюється підприємством, що здійснює закупівлю товарів, та втілюється в додаткових видах його діяльності, які забезпечують вивчення та активне формування попиту і пропозиції, приведення їх у відповідність один з одним.
Для забезпечення ефективності управління закупівлями товарів в умовах маркетингової орієнтації в підприємстві повинно базуватися на наступних принципах: ретельний облік потреб реальних і потенційних споживачів при прийнятті управлінських рішень в області закупівельної діяльності; створення умов для максимального пристосування товарної, цінової політики, розподіли і політики просування до потреб покупців; забезпечення прибутковості закупівельної діяльності.
Торговельним підприємствам слід управляти закупівельною діяльністю в процесі управління товарним портфелем по наступних етапах: планування закупівельної діяльності, її організація, контроль та регулювання.
Планування закупівельної діяльності в торговельних підприємствах слід здійснювати по наступних напрямках: оптимізація товарного портфеля; аналіз потенційних та постійних постачальників по таких критеріях як конкурентоспроможність їх товарного портфеля, імідж постачальників, якість співробітництва з ними; вибір постачальників на основі результатів проведеного аналізу; складання переддоговірних вимог до постачальників (на основі життєвого циклу товарів, їх споживчих характеристик, цін та конкурентоспроможності з урахуванням вимог потенційних споживачів), рішень щодо процесу співробітництва (транспортування товарів, забезпечення їх сервісною підтримкою, відповідальності за можливі збитки, характеру розрахунків) ; вибір методу закупівлі товарів.
В процесі планування закупівельної діяльності дуже важливо визначити її стратегію. Залежно від типів постачальників виділяються чотири сучасні стратегії в маркетингу закупівель: вибір глобальних постачальників; вибір одиничних постачальників; модульні поставки, закупівля модулів; комплексний функціонально-вартісний аналіз.
Організація закупівельної
CAPTCHA на основе изображений