Портал образовательно-информационных услуг «Студенческая консультация»

  
Телефон +3 8(066) 185-39-18
Телефон +3 8(093) 202-63-01
 (093) 202-63-01
 studscon@gmail.com
 facebook.com/studcons

<script>

  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){

  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

 

  ga('create', 'UA-53007750-1', 'auto');

  ga('send', 'pageview');

 

</script>

Фестивалі в країнах світу

Предмет: 
Тип работы: 
Презентація
К-во страниц: 
18
Язык: 
Українська
Оценка: 
Фестивалі в країнах світу
 
Визначення поняття "Фестиваль"
Фестиваль (фр. festival та лат. festivus — святковий, веселий) — масове святкове дійство, що включає огляд чи демонстрацію досягнень у певних видах мистецтва.
За охопленням учасників розрізняють фестивалі:
  • Місцеві (учасники з одного села,  району, міста);
  • Регіональні (учасники з однієї області, краю, землі,провінції, що становлять певну частину однієї країни);
  • Національні (учасники представляють половину адміністративно-територіальних одиниць найвищого рангу національної спільноти);
  • Міжнародні чи Міжнаціональні (учасники з різних країн).
Проведення фестивалів
Проводяться як в великих закритих приміщеннях, так і в сучасному світовому форматі на відкритому повітрі «опен ейр» на полях, площах, парках, в природних архітектурно-історичних інтер'єрах замків та інших визначних місць.
 
Виникнення фестивалю 
Перші фестивалі, які з'явилися в Великобританії, були музичними. 
 З XX століття стають популярними міжнародні фестивалі.
 
Фестиваль в Ірландії 
В березні у день Святого Патріка проходить ірландський культурний і релігійний фестиваль. 
Згадують добрі вчинки Святого Патріка, відзначають прихід християнства в Ірландії, а також значющість спадщини і культури ірландців. Святкування супроводжується барвистими парадами людей, які одягнені в зелені вбрання.
 
Фестиваль в Буньолі (Іспанія)
У 1945 р сварка між декількома жителями іспанського міста Буньоль, які в пориві емоцій почали кидатися помідорами, створила ідею для одного з найпопулярніших фестивалів Іспанії і світу.В кінці серпня: вони отримують можливість кинути стиглим томатом в перехожого і купуватися в море свіжовичавленого соку.
 
Фестиваль у Новому Орлеані (США)
Mardi Gras ("масний вівторок") - фестиваль, який відзначається в день перед початком католицького Великого посту. Спочатку фестиваль святкували у Французькому кварталі американського міста. Новий Орлеан – це було велике костюмоване дійство з нагоди зустрічі весни.
 
Фестиваль у Франції 
День взяття Бастилії - назва французького національного свята і фестивалю.Значущість цього святкування: вшанувати пам'ять про початок Великої французької революції і штурмі Бастилії 14 липня 1789 року, а також зазначити дату єдності французького народу Святкування супроводжуються парадами, концертами, балами і барвистими феєрверками.
 
Фестиваль в Індії 
Холі - фестиваль квітів, під час якого відзначають завершення зими і початок весни. Це стародавній індуїстське свято, яке починається зі зборів людей, пісень і танців біля багаття Холіка в ніч перед Холі.На наступний ранок починається карнавал квітів - подія, коли люди "прикрашають" один одного сухими кольоровими порошками або підфарбованою водою.
 
Фестиваль у Китаї
Фестиваль у м Харбін - найбільшим фестиваль снігу і льоду в світі: тут можна побачити експонати висотою до 6 м. І навіть будинки, зроблені з гігантських брил льоду. Святкується з 5 січня по 5 лютого. Можна знайти найвишуканіші льодові і снігові скульптури і якщо цього буде недостатньо, можна подивитися на лазерне шоу, яке показують скульптури під новим кутом.
 
Фестиваль у Мюнхені (Німеччина)
Октоберфест - свято пива, який щорічно збирає тисячі відвідувачів в Мюнхені (хоча альтернативні святкування проходять і в інших містах Німеччини і країнах світу). Святкування відбувається в останні тижні вересня - перший тиждень жовтня.
 
Фестиваль у Тайвані
Під час фестивалю ліхтарів в тайванському районі Pingxi можна насолодитися дивовижним краєвидом неба, заповненого тисячами небесних ліхтариків. Святкування розпочинається 23 лютого.Спочатку ліхтарики почали запускати з метою відлякування зла і хвороб від міста. Тисячі ліхтариків, власноруч прикрашених різноманітними побажаннями відвідувачів,означало те, що місто змогло вдало прожити ще один рік.
 
Фестиваль у Японії 
Дивовижний фестиваль вогнів в місті Кувана проводиться з листопада до березня. Щорічно ботанічний сад Nabana no Sato, прикрашається мільйонами LED-лампочок. З них створюють різні малюнки і картини, які вражають навіть найвибагливішого поціновувача краси. Всі лампочки живляться за рахунок сонячних батарейок, які заряджаються протягом всього дня.
 
Фестиваль в Шотландії
Фестиваль Ап Хеллі Аа (Up Helly Aa) в Шотландії. Грандіозний фестиваль вікінгів Ап Хеллі Аа, який проводиться в Шотландії в останній вівторок січня.Щороку, тут влаштовується смолоскипна хода місцевих жителів в традиційних костюмах. Свято, яке завершується спаленням великої тури, знайомить гостей з далекою історією Шотландії.
 
Фестиваль в Польщі
Починаючи з 1988 року, в Кракові на початку липня проходить Міжнародний фестиваль вуличних театрів на Головній ринковій площі. На нього з’їжджаються труппи з різних країн, і яскраві вистави абсолютно змінюють ділову атмосферу міста.
 
Фестиваль в Україні 
Всеукраїнський фестиваль української альтернативної музики "Бандерштат" уперше проведений 2007 року й відтоді став щорічним. Проходить на Волині. Відбуваються виступи багатьох українських гуртів, які пропагуватимуть проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність тощо.
Дякую за увагу!
CAPTCHA на основе изображений