Портал образовательно-информационных услуг «Студенческая консультация»

  
Телефон +3 8(066) 185-39-18
Телефон +3 8(093) 202-63-01
 (093) 202-63-01
 studscon@gmail.com
 facebook.com/studcons

<script>

  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){

  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

 

  ga('create', 'UA-53007750-1', 'auto');

  ga('send', 'pageview');

 

</script>

Народні промисли та ремесла Поділля в туристичній індустрії

Предмет: 
Тип работы: 
Курсова робота
К-во страниц: 
44
Язык: 
Українська
Оценка: 
Курсова робота
з дисципліни «Технологія і організація туристичного обслуговування»
на тему: Народні промисли та ремесла Поділля в туристичній індустрії
 
 ЗМІСТ
 
ВСТУП
РОЗДІЛ 1. ОЦІНКА ТУРИСТИЧНО-РЕКРЕАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ТЕРИТОРІЇ ПОДІЛЛЯ
РОЗДІЛ 2. РОЗРОБКА ТУРИСТИЧНОГО ПРОДУКТ
2.1. Вибір пунктів маршруту та розробка схеми маршруту
2.2. Картографічне моделювання маршруту
2.3. Характеристика транспортних сполучень і вибір транспортних засобів
2.4. Програмне забезпечення маршруту
2.5. Організаційно-технічні заходи по забезпеченню маршруту
РОЗДІЛ 3. ПЕРСПЕКТИВИ ТА ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ЕТНОТУРИЗМУ НА ПОДІЛЛІ 
ВИСНОВКИ
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ
ДОДАТКИ
 
ВСТУП
 
Поділля є історичною місцевістю в південно-західному регіоні України. У стародавніх літописах Поділля раніше носило назву Пониззя, і адміністративним центром його було місто Бакота, який зараз спустошений через затоплення Дністровським водосховищем.
На Поділлі найбільшими населеними пунктами є Вінниця, Хмельницький, Тернопіль і Кам'янець-Подільський. А найбільші водойми – це річки Дністер, Збруч і Південний Буг. Ландшафт тутешніх місцевостей кілька горбистий, а річкові долини мають схожість з каньйонами.
Найбільший туристичний інтерес в Поділля представляють тури вихідного дня. Відправившись в такий тур, можна надивитися на тутешні краси. Також з роз'яснень гіда можна дізнатися багато нового з багатої і незвіданою історії Україна – вам розкажуть про незвичайні традиціях тутешніх жителів, повідають про особливості ландшафту і про різні історичні події, які відбувалися на цій території.
В цілому Поділля – це винятковий осередок для туристів, які можуть спробувати себе в самих різних видах діяльності. Екскурсії підійдуть для самих цікавих. Цінителі природи можуть насолодитися водної прогулянкою по Дністру. А ось любителям екстриму напевно сподобаються сплави по Дністру – рафтинг, катамарани та багато іншого.
Крім того, Дністер – це прекрасне місце для відпочинку всією сім'єю. Тут можна не тільки скупатися і позасмагати, а й провести час за риболовлею. А в окрузі цієї річки також є різні екскурсійні об'єкти, які без всяких виключень варті уваги туристів – це печери, гроти відлюдників, замки і фортеці, а також водоспади. Вода в Дністрі – незвичайно чиста, тут водяться раки і багато різної риби, серед якої форель і стерлядь.
На берегах Дністра практично немає сіл, бо це місце можна віднести до незайманої природи з її дикою красою і живописними пейзажами. Окремим пунктом варто відзначити унікальний Дністровський каньйон – рослини тут ставляться до ендеміками, і крім того, тут водяться різні дикі звірі та птахи. Уздовж Дністра також є лісові масиви, де можна провести час за збором грибів та ягід.
Поділля на Західній Україні – це улюблене місце для занять зеленим туризмом. Тут завжди раді туристам і знайдуть їм заняття відповідно до їх інтересами та уподобаннями. Особливо добре тут навесні і влітку. Тут завжди знайдеться місце різним історичним відкриттям. Найбільше туристів приваблюють саме історичні пам'ятники, стародавні традиції, і звичайно ж, мальовничі куточки природа, причому таких, як в Поділля, немає більше ніде на земній кулі.
Тут, в Поділля, кожен знайде для себе заняття за своїм смаком, адже тут можна по-справжньому відволіктися від шуму міста, привести тіло і думки в порядок і набратися сил, а також нових знань.
Актуальність теми курсової роботи визначається тим, що на сьогодні потенціал використання етнотуризму не до кінця досліджений та рідко використовується в туризмі.
Метою курсової роботи є дослідження потенціалу використання території Поділля в етнотуризмі.
Завдання курсової роботи полягає у вивченні різновидів етнотуризму на Поділлі та створення на основі цих дослідження туристичного продукту.
Об’єктами дослідження є різноманіття ремесл та промислів притаманних Поділлю.
Структурно курсова робота складається з вступу, трьох розділів та висновків. Перший розділ – теоретичний, в якому подано оцінку туристичної привабливості Поділля та використання етнотуризму. Другий розділ – практичний, де описано основні етапи розробки інноваційного туристичного продукту із залученням туристичного потенціалу Поділля, майстер-класів. Третій розділ – рекомендаційний, який висвітлює основні проблеми та перспективи залучення до туристичних маршрутів цих же майстер-класів ремесл та промислів Поділля.
Для написання курсової роботи були використані літературні, картографічні джерела та ресурси мережі Інтернет.
 
РОЗДІЛ 1. ОЦІНКА ТУРИСТИЧНО-РЕКРЕАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ТЕРИТОРІЇ ПОДІЛЛЯ
 
Поділля (Подільська земля, Пониззя, Подністров'я і Побужжя) – історико-географічна область України, охоплює територію сучасних Вінницької, південь Хмельницької, Тернопільської (без північної смуги), північні райони Одеської областей, а також невеликі прилеглі території Житомирської, Черкаської, Кіровоградської областей. До Подільського регіону також входять землі північної частини невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.
Загальна площа Поділля складає 60, 9 тис. км кв; чисельністю жителів 4, 6 млн. осіб. Значна частина території району в минулому входила до складу могутнього Галицько-Волинського князівства, яке продовжило українську державність до середини XIV століття.
Поділля ніколи не було окремою адміністративно-територіальною одиницею: Подільське воєводство охоплювало середню частину Поділля; Західне Поділля входило до Руського, а Східне – до Брацлавського воєводств. Подільська губернія включала територію колишніх Подільського і Брацлавського воєводств.
Район межує з Молдовою, а також п'ятьма економічними районами України. Розміщений він між двома важливими паливно-сировинними базами країни: Передкарпаттям та Придніпров'ям. Подільський регіон перетинають важливі міжнародні транспортні
CAPTCHA на основе изображений