Портал образовательно-информационных услуг «Студенческая консультация»

  
Телефон +3 8(066) 185-39-18
Телефон +3 8(093) 202-63-01
 (093) 202-63-01
 studscon@gmail.com
 facebook.com/studcons

<script>

  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){

  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

 

  ga('create', 'UA-53007750-1', 'auto');

  ga('send', 'pageview');

 

</script>

Характеристика рекреаційно – туристичного потенціалу Південної Кореї

Предмет: 
Тип работы: 
Курсова робота
К-во страниц: 
21
Язык: 
Українська
Оценка: 
Курсова робота
«ХАРАКТЕРИСТИКА РЕКРЕАЦІЙНО – ТУРИСТИЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІВДЕННОЇ КОРЕЇ» 
 
ВСТУП
 
Республіка Корея (з корейської мови – “Велика країна народу хан”) або Південна Корея – країна у Східній Азії, що належить до Північно-Східноазійського туристичного району.
Сюди їдуть відпочити на місцевих гарячих джерелах та чистих пісчаних пляжах, покататись на лижах, а також в пошуках унікальної архітектури та пам’яток давнини. Країна є основним пунктом для здійснення туризму з метою лікування. Переважно Південну Корею відвідують дуже забезпечені люди – VIP туристи, які вже побували в багатьох країнах світу.
Корея – одна із найбезпечніших країн світу, в неї незвична та цікава культура, вражає контрастом та сучасністю містобудування. У цій країні наркотики перебувають під абсолютною забороною, випадки кишенькових крадіжок або нападу поодинокі, викрадення автомобіля досі вважається сенсацією, а традиційна мораль суспільства настільки сильна, що зустріти випадки відкритого хамства чи грубості практично неможливо. Корейці завжди чемні й доброзичливі, пишаються своєю країною та прагнуть показати все найкраще.
Проте на відміну від Гонконгу, Сінгапуру і Таїланду Південна Корея не є часто відвідуваним туристичним напрямом. Це процвітаюча країна, в яку більшість іноземців приїжджають швидше з діловими, ніж культурними цілями. Нині основний туристичний потік складають місцеві туристи і туристи з довколишніх країн. Представники країни вважають, що навіть при проведенні правильної рекламної компанії туристичний бум відбудеться через декілька років.
З 2010 року уряд Південної Кореї взяв курс на розвиток в'їзного туризму та активно намагається просувати ідеї самодостатнього туризму, уважного ставлення до довкілля, прихильність до природної та культурної спадщини. [11]
Державою було ассигновано близько 166 більйонів доларів на розширення модернізацію аеропортів, доріг, залізниць, морських портів. Через це очікується значний зріст туристів у найближчі роки.
 
РОЗДІЛ 1. ХАРАКТЕРИСТИКА РЕКРЕАЦІЙНО – ТУРИСТИЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІВДЕННОЇ КОРЕЇ
 
1.1. Загальна характеристика туризму у Південній Кореї.
 
Туристична індустрія Південної Кореї підтримується в основному внутрішнім туризмом. З-поміж іноземців основні туристичні потоки здійснюють туристи з близько розташованих країн – Японії, Китаю, Тайваню, Гонконгу. [12]
Діаграма 1. 1. показує кількість туристів, що в'їхали та виїхали з Південної Кореї за останні 3 роки (за даними Корейської туристичної організації). [8]
 
Діаграма 1. 1.
Кількість туристів, залучених до в'їзного та виїзного туризму у Південній Кореї
(у мільйонах осіб)
 
Діаграма 1. 1. показує, що кількість туристів, які здійснюють виїзний туризм переважає над в'їзним туризмом зараз на 17, 57%. З кожним роком кількість відвідувачів Південної Кореї зростає. За 2 роки цей зріст відбувся на 13%.
Згідно з очікуваннями рівень туристичних відвідувань Південної Кореї має досягти 29, 27 мільйонів до 2016 року, що на 61, 6% перевищує теперішній.
Діаграма 2. 2. надає інформацію про національність відвідувачів Південної Кореї (дані за листопад 2013 року). [8]
 
Діаграма 2. 2.
Національність відвідувачів Південної Кореї
 
Згідно з даними Діаграми 2. 2. бачимо, що більшість туристів, які відвідують Південну Корею походять з сусідніх держав – Китаю, Японії, Тайваню, Тайланду, Малайзії. Велика кількість туристів з США приїжджає до країни.
Економічний розвиток Південної Кореї дав змогу збільшити обсяг внутрішньорегіонального пересування туристів, у той час як міжрегіональні поїздки з Європи й Американського регіону отримали додатково стимул у формі сприятливого обмінного курсу. [3]
Міністерство Культури і Туризму Південної Кореї – центральна урядова організація, що несе відповідальність у галузях туризму, культури, мистецтва, релігії, і спорту. До її складу входять – два головні офіси, шість бюро, одна комісію, шість офісів, 26 підорозділів, 6 команд та і 9 підпорядкованих організацій. Загальний штаб – приблизно 1, 900 осіб. Міністром Культури і Туризму є Jong-min Kim.
Національна Організація Туризму Кореї є державною організацією Південної Кореї, що знаходиться під керівництвом Міністерства Культури і Туризму і відповідає за розвиток та промоцію туризму країни.
 
1.2. Природні ресурси країни
 
Південна Корея розташована у південній частині Корейського півострова. Межує на півночі з Північною Кореєю, на сході омивається Японським морем, на заході – Жовтим, на півдні – Східно-Китайським морем. Країна володіє декількома десятками островів, найбільші з яких – Чеджудо, Чедо і Коджедо. Столиця – Сеул, друга за розміром міська агломерація у світі. Республіка Корея знаходиться в помірному поясі на переважно гірській місцевості. [7] (Додаток А)
Понад 70% території Кореї займають гори. Це один з найбільш гористих районів світу. В результаті підняття і складчастої деформації платформи з гранітних і сланцевих порід на Корейському півострові сформувався неповторний ландшафт, багатий мальовничими пагорбами і долинами. Згаслий вулкан Халласан є найвищою точкою країни, його висота – 1950 м. Потоки застиглої лави утворили на схилах вулкану численні тунелі, гроти, печери, знайомство з якими залишає незабутні враження у відвідувачів.
На території Південної кореї відносно багато річок, річки багатоводні. Найбільші із них: Нактонган (Naktong-gang) – 522 км; Ханган (Hang-gang) – 482 км; Кимган (Kum-gang) – 396 км. Озер в Кореї мало, але великий інтерес представляють вулканічні озера. Найзначнішим з них є озеро Ченчжі в кратері
CAPTCHA на основе изображений