Портал освітньо-інформаційних послуг «Студентська консультація»

  
Телефон +3 8(066) 185-39-18
Телефон +3 8(093) 202-63-01
 (093) 202-63-01
 studscon@gmail.com
 facebook.com/studcons

<script>

  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){

  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

 

  ga('create', 'UA-53007750-1', 'auto');

  ga('send', 'pageview');

 

</script>

Пенсійний Фонд України

Тип роботи: 
Магістерська робота
К-сть сторінок: 
88
Мова: 
Українська
Оцінка: 
Пенсійний Фонд України
 
ЗМІСТ
 
Вступ
РОЗДІЛ 1. СТРУКТУРА, ФУНККЦІІ ТА ГОЛОВНІ ЗАВДАННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ
1.1. Основи організації практики
1.2. Структура, функції та головні завдання Фонду
РОЗДІЛ 2. ФОРМУВАННЯ ДОХОДІВ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ
2.1. Джерела формування бюджету Пенсійного фонду
2.2. Платники, порядок нарахування, строки сплати і облік страхових внесків
РОЗДІЛ 3. НАПРЯМКИ ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ ФОНДУ
3.1. Права, обов’язки і відповідальнсть страхувальників та застрахованих осіб
3.2. Види соціальних послуг та умови їх надання
3.3. Видатки бюджету Пенсійного фонду України
РОЗДІЛ 4 УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНИМ ФОНДОМ УКРАЇНИ
4.1. Органи управління та їх взаємозв’язок
4.2. Недержавне пенсійне забезпечення
РОЗДІЛ 5 ІНДИВІДУАЛЬНА НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКА РОБОТА ПО ТЕМІ «ДЖЕРЕЛА ФОРМУВАННЯ ТА НАПРЯМКИ ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ»
5.1. Аналіз та оцінка доходів Пенсійного фонду України
5.2. Дефіцит доходної бази Пенсійного фонду України
5.3.Необхідність реформування пенсійної системи та найближчі перпективи її розвитку
Висновки
Список використаних джерел
Додатки
 
ВСТУП
 
Пенсійний фонд України є складним механізмом, покликаним забезпечувати організаційну та фінансову життєздатність національної пенсійної системи. Мета кожної держави – досягти в першу чергу високого рівня соціально -економічного розвитку, проте на шляху до цього їй постійно доводиться стикатися з цілим рядом проблем. Одним із найважливіших питань, які має вирішувати уряд, є соціальний захист населення, оскільки на сьогодні кількість громадян, які з різних причин все більше і більше потребують допомоги держави, невпинно зростає. Не останні позиції у сфері соціального захисту займає саме пенсійне забезпечення населення. Дана проблема була і є актуальною тепер, в умовах старіння нації, коли кількість пенсіонерів поступово збільшується при одночасному зменшенні загальної кількості населення України. Крім того, постійно зростає кількість не лише пенсіонерів за віком, а й по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника тощо. Багато з них через недостатньо розвинуту систему соціального захисту опинилися за межею бідності, і сподіватися їм залишається лише на дієві заходи влади. Тому обов’язок держави – надати відповідну допомогу тим, хто її потребує в першу чергу, щоб вберегти націю від вимирання, реформувати діючу пенсійну систему таким чином, щоб вона могла забезпечити потреби громадян України в майбутньому та гарантувати їм гідну старість. Тільки через вдосконалення системи соціального захисту населення держава зможе досягти високих темпів соціально-економічного зростання та вийти на передові позиції у світі.
Мета дослідження полягає у вивченні та аналізі функціонування суб’єкта пенсійної системи – управління Пенсійного фонду на основі вивчення його структури та оцінки діяльності.
Для досягнення поставленої мети потрібно виконати ряд завдань:
1. Охарактеризувати структуру, функції та головні завдання Пенсійного фонду України.
2. Ознайомитися з формуванням доходів Пенсійного фонду України.
3. Оцінити напрямки використання використання коштів Фонду.
4. Ознайомитися з процесом управління Пенсійним фондом України.
5. Виконати індивідуальну науково-дослідницьку роботу.
 
РОЗДІЛ 1. СТРУКТУРА, ФУНКЦІЇ ТА ГОЛОВНІ ЗАВДАННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ
 
1.1. Основи організації практики
 
Переддипломна практика забезпечує освоєння кваліфікації у відповідності з вимогами навчального плану, сприяє закріпленню й поглибленню теретичних знань, привчає до праці в сфері виробництва в умовах трудового колективу. Практика дозволяє сформувати уяву про зміст й особливості своєї майбутньої професії не тільки через сукупність отриманих знань, а й з точки зору практичної діяльності реально діючих організацій придбати елементи професійного уміння і практичних навичок. У процесі проходження переддипломної практики я: ознайомилася з Положенням про Пенсійний фонд України, з Регламентом роботи Павлоградського об'єднаного управління Пенсійного фонду України, із Загальними правилами техніки протипожежної безпеки та інструкціями з охорони праці, освоїла Загальні правила поведінки державного службовця, вивчила наказ управління про розподіл функціональних повноважень між начальником управління, його першим заступником та заступником начальника управління. Засвоїла порядок організації роботи відділу з питань призначення та перерахунку пенсій. Вивчила структуру та правові основи Павлоградського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області. Метою даного звіту є показати свої знання та навички, отримані в процесі проходження переддипломної практики.
Мета практики – закріпити знання, отриманні в процесі навчання в університеті, сформувати професійні знання і практичні навички для виконання робіт покладених на управління Пенсійного фонду України. Завдання практики: вивчити практику діяльності територіального управління ПФУ; ознайомитися з документообігом та інформаційною базою роботи територіального управління Пенсійного фонду України; ознайомитись з характером роботи у кожному відділі територіального управління ПФУ; сформувати навички виконання основних видів робіт в кожному відділі територіального управління ПФУ;  при оформленні звіту виявити здібності до аналізу фінансової діяльності Пенсійного фонду України.
Об’єкт практики – Павлоградське об’єднане управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області. В даному звіті структура та діяльність Пенсійного фонду була розглянута взагалі, а також на прикладі Павлоградського об'єднаного управління. Була проаналізована робота основних відділів управління.
 
1.2. Структура, функції та головні завдання Фонду
 
Законом України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” Пенсійний фонд визначено як самоврядну неприбуткову організацію, що здійснює свою діяльність на підставі статуту, який затверджується правлінням [2]. Відповідно до частини першої статті 58 Закону України „Про
Фото Капча